Aloa Vera

06:18:00 Fb 0 Comments


Od Mezopotamije do Sumerana, od Aleksandra Velikog, sve do kraja srednjeg vijeka, kod Arapa i križara, mnoge predaje govore o „biljci života" - aloi. Ova je biljka oduvijek poznata po svojoj liepoti, profinjenosti to nadasve po terapeutskim svojstvima. S pravom su je onda mnoge civilizadje smatrale božanskom


Najpoznatije vrste aloe
ALOE ARBORESCENS ( drvenasta ) - raste u Aziji, Rusiji i Japanu, sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka u gelu pa je i najljekovitija, no gel nije izdašan. Snažna je u liječenju virusa HIV-a i tumora.
ALOE VERA - raste u Americi, posebno na karipskom području, proizvodi veliku količinu gela pa je najzastupljenija u industrijskoj proizvodnji, iako ne i najljekovitija. Koristi se u mnogim kozmetičkim preparatima.
LOE FEROX (afrička) - raste u Africi, Aziji i Amefici, sadrži visoku ncentraciju vitamina i soli.


Izgled biljke
Lišće - mesnato, obrubljeno trnjem. spiralnog oblika. prekriveno je zastitnom membranom koja ima funkciju pokožice kroz koju stanice ispuštaju zrak i vodu. Ispod membrane je sloj celuloze, a ispod nje nalazi se bezbojno stanično tkivo koje izrađuje bezbojni gel
Cvijet - cvjetni niz pruža se od podnožja biljke, može biti skroman ill bujan, cvjetovi sliče trubicama i može biti najrazličitijih boja - od bijele do žute i crvene
Stabljika - može biti visoka i do pola metra


ALOA KROZ POVIJEST
Kroz mnoga stolječa ljudi su alou koristili za liječenje mnogih zdravstvenih tegoba. Tako su je na Bliskom Istoku koristili kao laksativ,a u starom Egiptu žene su je koristile za kozmetike preparate, faraonima je služila kao eliksir za dugovječnost, a sama Kleopatra kupala se u njezinom soku te isti kapela u oči. Za stare Grke bila je simbol ljepote. strpljivosti i sudbine, a vjerovalo se da kova biljka. Zbog svojeg oblika koji podsjeća na mač, može povratiti čak i nepobjedive ratnike. Središte uzgoja aloe bilo je na otoku i Sokotra u Indijskom oceanu. a Feničani, koji su povezivali istok i mediteranske
zemlje sušili su biljnu srž lišća aloe u kozjim mješinama te su tako postali vodeći trgovci biljkom u grčko - rimskom svijetu. I arapski narodi poznavali su terapeutske svojstva ove biljke pa su pridonijeli njenom širenju sve do Andaluzije. Krajem 19.stoljeća počinje suvremena povijest aloe. Njena Iaksativna svojstva identificirali su Englezi Smith i Stenhouse, komercijalizirao ju je Johnstone, uzgajivač iz Kentuckya, shvativši da pomaže pri zarastanju rana, Potom je kemičar Stockton razvio melem od aloe protiv opekotina. Istraživanja ove biljke traju i danas, pa je Tom Rowe sa sveučilišta u Virginiji otkrio ljekovitost aloe pri liječenju ozljeda i oštećenja kože nastalih zbog radioaktivnog zračenja. Pedesetih godina prošlog stoljeća Rusi su ustanovili da preparat na bazi aloe u kombinaciji s cimetnom kiselinom skraćuje vrijem izlječenja kod ginekoloških oštećenja i oftalmoloških ozljeda. No, prvakom zaslužnim za masovnu primjenu aloe smatra se ruski oftalmolog Vladimir Petrovič Filatov koji je vršio mnoga istraživanja te otkrio uspješnost aloe pri liječenju išijasa, upalnih procesa donjih dijelova kralješnice i malaksalosti. Krajem 20.st, brazilski redovnik otac Zago otkrio je čudotvorna svojstva aloe u borbi protiv raka.

VRSTE ALOE

Donedavno se alou priključivalo porodici ljiljana. No nova klasifikacija stvorila je novu zasebnu porodicu - porodicu aloe. Na svijetu postoji oko 300 različitih vrsta ove biljke koje se međusobno značajno razlikuju. Tako postoje malene biljčice koje rastu na stjenovitom području i
koje nemaju stablo te velike koje rastu na području Zimbabvea. ali one nisu sve ljekovite. Aloa je vrlo slična agavi no postoje razlike. Naime, lišće aloe je punije i vodenastije, dok je lišće agave žilićasto.
Najpoznatije su tri vrste: drvenasta, aloa vera i afrička.

BILJKA ČAROBNOG SASTAVA

Kad je riječ o sastavu biljke, može se govoriti o sirokoj lepezi sastojaka koji alou
čine pravom prirodnom Ijekarnom. Njihovo antivirusno i pročišćavajuće djelovanje te antibiotska svojstva samo su neke od blagodati koje nam ova biljka može pružiti. Naime, opseg aktivnih tvari u aloji, koji se proteže od minerala do vitamina pa sve do aminokiselina i šećera daje ovoj biljci potpuno prirodnu hranjivost i prehrambena svojstva.

Alojin
 • laksativne sposobnosti i drenaža organizma
 • ekstrakt aloe koji sadrži cimetnu kiselinu s antiseptskim djelovanjem pomaže stanicama u obrani od stalnih napada bakterija.
 • alojin A ima krucijalnu ulogu u sprječavanju nastajanja tumora

Pogledajte, što sve aloe vera sok može učiniti za Vaše zdravlje:


 • pomaže kod kolitisa, proljeva, zatvora i sindroma iritabilnog kolona,
 • regulira probavu i kiselost želuca, pomaže kod žgaravice i bolova u trbuhu,
 • čisti krv, uklanja štetne i otrovne tvari iz organizma,
 • regulira razinu šećera u krvi,
 • ubrzava rad metabolizma i pomaže kod mršavljenja,
 • poboljšava cirkulaciju,
 • ubrzava proces zacjeljivanja tkiva,
 • regulira krvni tlak i sprečava bolesti krvnih žila,
 • jača imunitet,
 • sprečava rast tumorskih stanica,
 • smanjuje upale i otekline,
 • ublažava simptome astme i alergije,
 • pomaže kod očnih bolesti: mrene, trahoma, glaukoma, upale rožnice itd,
 • uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite,
 • pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i droga

Proizvodi od aloa vere koji mogu pomoći: 

Naruci odmahSuper Aloe Vera Solaray 100 kapsula 

Naruci odmah

Aloa djeluje na organizam tako da potiče probavu, neutralizira želučane kiseline, pomaže kod zatvora, proljeva, problema s jetrom i žući, regulira nivo šećera u krvi, jača srčani mišić te snižava kolesterol u krvi.
U preparat Super Aloe Vera dodana je mješavina đumbira, metvice i peršina koji će ovu formulu učinit još potpunijom i pogodnijom za gore navedena stanja, a posebno za želučane tegobe.

                                                                             Aloe Vera sok Lucas 1000mlNaruci odmah  

Naruci odmah

Aloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu. Ova biljka je bila poznata još prije 5000 godina u Indiji, gdje se koristila u ayurvedi i bila poznata pod imenom Ghrit Kumari (ta, koja hrani i donosi dugovječnost). Sastav aloe vere je zaista nevjerojatan. Naime, aloe vera sadrži čak preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka, što objašnjava tajnu njezine ljekovite moći.

0 komentari: