VRAT

10:02:00 Fb 0 CommentsVrat najviše odaje godine i pokazuje koliko se njegujemo. Zato nikada nije rano početi s intenzivnom njegom vrata. Prije svega, naučite hodati ravnih leđa, gledajući naprijed, i spavati na tankom jastuku - tako će koža vrata ostati napeta i bez bora. Svakih 15 dana napravite piling s mješavinom maslinova ulja i fine kuhinjske soli. Koža vrata će mekana, glatka i elastična

Sve što od lijepih stvari dopuštamo licu, također je potrebno i vratu. Vrat općeni­to treba mnogo više masnoće nego li­ce, stoga ga ne perite jednostavno vo­dom i sapunom nego ga uvečer očistite mlijekom za čišćenje ili kremom za čiš­ćenje i nakon toga natapkajte s nešto losiona za lice. Nakon toga stavite ma­snu kremu. Ako ste već dobili dosta bo­ra tada ćete samo intenzivnijom nje­gom postići poboljšanje, ali i to nakon tjedana i mjeseci truda. Važno je u pr­vom redu uspravno držanje. Zašto kori­stite sve kreme, ulja, umatanja i maske ako se neprekidno sagnutom glavom šuljate kroz ovaj svijet? Uspravite se, napnite leđa, povucite ramena unazad, uvucite želudac i podignite glavu visoko!

Sto učiniti?

Ako želite učiniti nešto više osim toga, možete jednom u tjednu staviti obloge od ulja: očistite vrat kao po običaju mli­jekom za čišćenje ili kremom za čiš­ćenje. Tada nanesete u vodenoj kupki podgrijano vitaminsko ulje ili maslinovo ulje. Preko toga stavite vlažni topli zavoj koji ćete prekriti folijom. Preko toga dolazi još jedan vuneni šal. Ovaj omot od ulja smije djelovati oko pola sata. Ako vidite da je to vašem vratu potre­bno, postupak možete ponavljati četiri do šest tjedana iz dana u dan i primije­niti ga u izvjesnom smislu kao šok te­rapiju. Vaš će vrat tada postati lijep. Nakon pauze kao odmor možete svom vratu još ugađati naizmjeničnim ob-lozima: toplo ili vruće - hladno. Za to uzmite dva manja ručnika ili ubrusa koje ćete složiti po dužini. Potrebne su vam dvije zdjele: jedna s toplom (vru­ćom) vodom ili biljnim ocjedom, a druga s hladnom vodom. Naizmjenično ih treba stavljati, a završiti treba hladnim oblogom.

Tekstualni okvir:

0 komentari: