Upala mokraćnog mjehura

03:11:00 Fb 0 Comments


 Upala mokraćnog mjehura

Upala mokraćnog mjehura obično je praćena vrućicom uz bol i napetost go­rnjeg dijela trbuha, učestalo mokrenje i pečenje pri mokrenju. Mokraća može biti zamućena, pa i krvava. Bolesnik mora mirovati, utopljavati se i uzimati velike količine tekućine.
 
ČAJNA MJEŠAVINA
60 g stabljike preslice
60 g stucanoga ploda šipka
■ 50 g listova i cvjetova stolisnika & 20 g hrastovih listova
10 g stabljike majčine dušice
PRIPREMA: Trave usitniti i izmiješati. U 1 litru prokuhale vode staviti 10 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 1,5 minutu. Ohladiti poklopljeno i procijediti u bocu, začepiti i držati na hladnom i tamnom mjestu. Piti svakih 1/2 sata po 1/2 dl.

 
TAKOĐER POMAŽU I:
o KUKURUZNA SVILA - na šalicu vrele vode staviti punu žličicu svile od kukuruza i ostaviti 3 minute poklop­ljeno. Procijediti i uliti u termosicu te svaka 2 sata uzimati po jedan gutljaj. © MRTVA KOPRIVA - svaki dan nap­raviti sjedeću kupku od svježe ili suhe mrtve koprive na sljedeći način: 100 g bijele ili žute mrtve koprive staviti u 5 litara hladne vode, ostaviti 12 sati, ugr-ijati i staviti u posudu u koju se može sjesti i napraviti sjedeću kupku. Kupka treba trajati 20 minuta, zatim bez pret­hodnog brisanja treba leći u krevet, dobro se pokriti i tako ostati 1 sat.

: PRESLICA - sjedeće kupke od pres­lice pripremiti na isti način.
  CRVOTOČINA - napraviti jastuk od crvotočine, ugrijati na peći i staviti tije­kom noći na područje mokraćnog mjehura.

0 komentari: