Top lista 5 biljaka sa super moćima

09:27:00 Fb 0 Comments


Top lista 5 biljaka sa super moćima
ODOLJEN JE SAVRŠENI TONIK ZA ŽIVCE, BOBICEGOJI JAČAJU IMUNITET, JETRA I CIRKULACIJU, A KONOPUIKA POMAŽE KOD ŽENSKIH BOLJKI

1. ODOLJEN Stari su travari ljekovite biljke smatrali lijekom za sve bolesti, a suvre­mena medicina danas iznova otkriva svestrano djelovanje nekih biljaka. Jedna od njih je i odoljen (Valeriana officinalis), koji su još grčki i rimski liječnici prepisivali kao lijek protiv probavnih poremećaja, slabih mjesečnica i za poti­canje izlučivanja tekućine. No tek je u 18. stoljeću
otkriveno njegovo djelo­vanje na živce. Odoljen je učinkovit protiv nesanice, a brazilsko istraživanje poka­zalo je da može i poboljšati kvalitetu spavanja. Čaj i tinktura od korijena djeluju protiv uznemirenosti, ner­voznog i bolnoga grčenja želuca i crijeva, tjeskobe i klimakterijskih tegoba, oso­bito kod brzih promjena u ritmu rada srca. Uz odoljen lakše se mogu prebroditi
stres, strah, uznemirenost i tuga. Može djelovati i blago stimulativno, osvježiti umorne i opterećene ljude te im dati novu snagu. Tinktura se priprema tako da se 50 g svježe osušenog korijena prelije sa 100 ml 70-postotnog alkohola i ostavi da odstoji 10 dana na toplom. Uzima se 15-20 kapi. 

 
2.
Konopljuša (Eupatorium ca-nnabinum) dovodi u ravnotežu ženske hormone te tako olak­šava PMS i menstrualni ciklus. Nova istraživanja upućuju na djelotvornost konopljuše na poticanje imuniteta, liječenje kroničnog umora, virusnih i drugih infekcija, tegoba sa žuči, kao i za čišćenje crijeva.

3. BOBICE GOJI

Bobice goji (Lvcium barbarum) tisućljećima su rabili kineski, tibetanski i indijski travari, a u zadnje vrijeme otkriva ih i zapadna medicina. Bogate su antioksidansima, poboljšava­ju imunitet i.cirkulaciju te štite jetra. Mogu se nabaviti u trgovinama zdrave hrane, ali i uzgojiti u vlastitom vrtu.
OZBILJNE BOLESTI NE POKUŠAVAJTE LIJEČITI SAMI. KONZULTIRAJTE DOBRO POZNAJETE, I TO BAREM 200 METARA DALEKO OD PROMETA


4. PASIFLORA
POMAŽE U ODVIKAVANJU OD ALKOHOLA

Pasiflora (Passiflora incarnata) nije samo ukrasna biljka. U Europi se cvjetovi i listovi rabe kod neuroza i nesanice, alkoholizma, neuralgija, glavobolja i hiperaktivnosti, a u Južnoj Americi kao diuretik, protiv bolova, kod paralize, bronhitisa, histerije i povišenog tlaka. Čaj se priprema na uobičajen način.
)M. BIUKE BERITE SAMO AKO IH U UZIMATI NEKE BILJKE.

 
5. ZA LIJEČENJE REUME NE MORATE SE OPECI KOPRIVOM
Kopriva je i prirodni multivitaminski i multimineralni koncentrat. List koprive potiče uklanjanje mokraćne kiseline te tako olakšava reumu i artritis. Djeluje protiv svih upalnih procesa u tijelu, spre­čava stvaranje pijeska u bubrezima i snižava razinu šećera u krvi. Pripravci od korijena olakšavaju tegobe kod povećane prostate i snižavaju krvni tlak. Izvana se koprivom liječe akne, ekcemi, masna koža i prhut.

0 komentari: