NEPLODNOST

02:25:00 Fb 0 Comments


NEPLODNOST


 
Osnovni preduvijet da žena može zatrudnjeti jest pretpostavka da su oba partnera zdrava i da nema smetnji ni kod muškarca ni kod žene. Ukoliko i po­stoje smetnje u vidu manjeg broja pok­retnih spermatozoida kod muškarca, sljedeća kura će sigurno pomoći. Ova kura se koristi i kod potpuno zdravih žena za poboljšanje ovulacije i repro­duktivnog sustava.
4 ČAJNA MJEŠAVINA:
240 g stolisnika (što više cvjetova)
60 g cvjetova bazge
30 g listova maline
30 g listova i cvjetova gospine trave
30 g listova pitome mente
20 g listova i cvjetova divlje mente
20 g stabljike lazarkinje
20 g stabljike majčine dušice
20 g iđirota
PRIPREMANJE ČAJA: Trave jako usit­niti i izmiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine i kuhati poklop­ljeno 1 minutu. Hladan čaj procijediti u tamnu bocu i jako začepljeno držati na tamnom mjestu. Piti 3 puta dnevno po 1 dl prije i poslije jela. Poslije napitka prije jela, uzeti žlicu rafiniranog masli­nova ulja, a nakon napitka poslije jela žlicu meda. Nastojati da med bude istovrsan, tj. od žalfije, bagrema, kestena i si. Miješani med nije preporučljiv.
 
+ MARULJA
Čaj od marulje (Marrubium vulgare), u narodu još zvane macina trava, od da­vnina je poznat po djelotvornosti u slučajevima neplodnosti. Jednu žlicu marulje stavite u litru vrele vode, poklo­pite i pijte preko cijelog dana umjesto vode. Terapija traje 40 dana i ne smije se prekidati, a počinje odmah nakon mjesečnice

0 komentari: