Mediteranska pizza s tunjevinom i kukuruzom

07:10:00 Fb 0 Comments

Mediteranska pizza s tunjevinom i kukuruzom












Za 4 osobe:
  1 kockica svježeg kvasca
  1 žličica šećera
  500 g pšeničnog brašna
  1 žlica maslinovog ulja
  1 žličica soli
  3 dl mlake vode
  ulje za lim
Umak:
  300 g oguljenih rajčica
  sol i papar
  1 žličica šećera
  1 žlica maslinovog ulja
  1-2 žličice origana
Nadjev:
  200 g tunjevine u ulju
  150 g crnih maslina bez koštica
  20 kapara
  200 g ribanog sira
(po mogućnosti mozzarele)
  150 g kuhanog kukuruza



1.  Tijesto: Kvasac razmrviti, pomiješati sa šećerom i 1 žliči­com brašna i sve zajedno rasto­piti u 1 dl mlake vode. Ostaviti na toplom mjestu dok se kvasac ne udvostruči.
2.  Brašno prosijati. U prosijano brašno dodati ulje, dignuti kva­sac, sol i preostalu mlaku vodu. Umijesiti glatko i elastično tije­sto. Tijesto prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na sobnoj tem­peraturi 3-4 sata da se digne.


3. Umak od rajči­ca: Rajčice pre-rezati, ukloniti sjemenke i teku­ćinu oko sjeme­nki, a potom ih propasirati ili usi­tniti u električnoj miješalici. 
Začiniti solju, paprom, šećerom i masli­novim uljem.
 
ma u krugove debljine oko 5 mm. Tijesto staviti u nauljeni kalup. Premazati umakom od rajčica, ali ostaviti nepremaza­ni rub od oko 1 cm kako bi se tijekom pečenja oblikovao na-puhnut i hrskav prsten. Umak posuti origanom.
6.  Povrh umaka rasporediti na­djev: tunjevinu, masline, kapa­re, ribani sir i kukuruz. Poprs­kati s malo maslinovog ulja.
7.  Pizze peći u pećnici 20-25 mi­nuta pri 220°C. Da tijesto ne bi bilo presuho, 15 minuta prije
pečenja pizze u pećnicu staviti
posudu s 1 litrom vode koja će
isparavanjem ovlažiti pećnicu.
Pizze poslužiti tople.


0 komentari: