Krema od jabuka s limunom

06:15:00 Fb 0 Comments



Krema od jabuka s limunom

za 4 osobe;
500 g kiselkastih jabuka 
2.5 dl bijelog vina
  200 g šećera
  4 bjelanjka
  250 g slatkog vrhnja
  3 lista želatine
  naribana kora 1 limuna
  sok 1 limuna

1.  Jabuke oguliti, prerezati, oči­stiti od sjemenki i narezati na kockice. Dodati vino i šećer i ja­buke pirjati dok ne omekšaju. Jabuke protisnuti ili usitniti u kašu i ohladiti.
2.  Slatko vrhnje istući, a bjela­njke istući u čvrst snijeg.
3.  Želatinu prema uputama na­močiti, istisnuti i rastopiti. Ra­stopljenu želatinu pomiješati s 3-4 žlice jabučne kaše, a potom želatinu umiješati u preostalu jabučnu kašu.
4. U jabučnu kašu umiješati na­ribanu koru i sok od limuna. Čim se smjesa počne učvršćiva­ti, smjesu dobro promiješati i pomalo umiješati snijeg od bje­lanjaka i tučeno slatko vrhnje. 5. Kremu raspodijeliti u prikla­dne čaše. Držati u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluži­vanja i ukrasiti metvicom.

0 komentari: