GASTRITIS

03:43:00 Fb 1 Comments


GASTRITIS
Gastritis definiramo kao grupu bolesti kojima je za­jednička karakteristika upala želučane sluznice uz­rokovana nizom različitih faktora, a oštećenje se mo­že javiti u oblicima od lagane upale sluznice do lezija i čireva na želucu i dvanaestercu. Može biti uzrokovan infekcijom, iritacijom, autoimunim poremećajima ili povratom žuči u želudac. Infekcije mogu biti bakte­rijske ili virusne. Iritacija može biti prouzročena lije-/ kovima, kao što je acetilsalicilna kiselina ili drugi an-tiupalni lijekovi, alkoholom, kroničnim povraćanjem, pretjeranim izlučivanjem želučane kiseline zbog stresa, jelom ili pijenjem korozivnih tvari (otrovi). Mo­že se pojaviti iznenada i proći u kratkom vremenskom periodu ili traje duže vrijeme.

ČAJNA       Cvijet od lipe, korijen i lišće od bijelog MJEŠAVINA  sljeza, lišće od bijele breze, u
podjednakim dijelovima, treba dobro promiješati i od te mješavine uzeti žlicu.

SIRUP        Latice od ruža i breskvina cvijeta uzmu se u jednakim dijelovima, dobro promiješaju i od te mješavine pripremi sirup. Djeci koja imaju zatvor daje se svake večeri po jedna ili dvije žličice prije spavanja. Ovaj sirup ima umirujuće djelovanje.

1 komentar:

  1. Na koje se sve načine liječiti od gastritisa, informirala sam se dosta te naišla na ovaj dobar članak pa pročitajte ako hoćete. - bolesti probavnog sustava

    OdgovoriIzbriši