OBOLJENJE CRIJEVA

05:31:00 Fb 0 Comments


OBOLJENJE CRIJEVA
Punu čajnu žličicu iđirotova podanka nakvasimo preko noći u 1/4 I hladne vode, ujutro zagrijemo i procijedimo. Pijemo po jedan gutljaj neposredno prije i nakon svakoga obroka - to je 6 gutljaja na dan, više ne!
Osim toga koristimo i sljedeću čajnu mješavinu: 300 g nevena, 100 g stolisnika i 100 g koprive, sve dobro izmiješamo. Za pripremu čaja uzimamo vrhom punu čajnu žličicu bilja na 1/4 litre vode. Dnevno pijemo 1,5 do 2 litre oparena čaja. Bolesnik mora piti točno svakih 15 ili 20 minuta po jedan gutljaj; tako želudac najbolje podnosi čaj. Iskustva pokazuju, da se pijenjem toga čaja brzo otklanja gubitak teka u bolesnika.
Od dnevne količine čaja uzimamo uvijek ujutro, u podne i uvečer, prije svakoga obroka po pola šalice, dodamo u nj jednu veliku žlicu švedske grenčice dok pola te količine popijemo gutljaj po gutljaj pola sata prije, a drugu polovicu pola sata poslije svakoga obroka. Ako bolesnik ne može podnijeti toliku količinu švedske grenčice, možemo ju smanjiti na jednu čajnu žličicu.
Čaj čuvamo u termos-boci, da ostane topao. Osim toga stavljamo preko cijeloga trbuha i obloge od švedskoga bilja. Za to uzmemo veliki komad vate, koji natopimo s kapljicama i u tankom sloju stavimo preko trbuha. I oblozi od poljske preslice, smekšane na pari, olakšavaju bolove. Zbog toga ih stavljamo toliko često koliko je moguće, ujutro i popodne po dva sata u postelji, te kasnije tijekom noći (Za oba obloga vidi "Opći dio"!).
1. listopada 1979. godine posjetio me bračni par iz Hamburga, Helmut i Berta E., sa željom da se zahvale za pomoć pruženu savjetima iz knjige "Zdravlje iz Božje ljekarne". Kod gospođe Berte E., danas stare 53 godine, radilo se otumoru u trbuhu stvorenom nakon pada sa stepenica i povezanom s jakim bolovima. Siječnja 1977. godine uslijedila je operacija na nekoj klinici u Hamburgu, a dijagnoza je glasila: tumor se zbog jakih priraslica ne može operirati. Nakon sedam tjedana liječenja u bolnici i potpunoga gubitka kose otpuštena je u veljači 1977. U to je vrijeme gospođa Berta već znala za svoje kancerozno oboljenje. U studenom 1978. bolesnica je ponovo primljena u istu bolnicu na liječenje. Tada je napravljen rez na desnoj strani trbuha. Ponovo je zadržana sedam tjedana na bolničkom liječenju. Prilikom postoperativnog liječenja u veljači 1979. u lijevom gornjem dijelu trbuha otkrivenje cistični tumor veličine dječje glave. 20. ožujka 1979. žena je ponovno operirana. Nalaz je nedvojbeno pokazivao da se već radi o metastazama. Bolesnica je 5 tjedana umjetno hranjena, do poboljšanja nije dolazilo. Čak bi i kašastu hranu odmah povratila.
Tada su muža njezini liječnici obavijestili da je stanje njegove supruge beznadno. Brz gubitak težine od 80 na 62 kg govorio je sam za sebe. U takvoj situaciji je gospodin E. dobio moju knjigu "Zdravlje iz Božje ljekarne" na poklon. Odmah je nabavio nekoliko litara švedske grenčice, neven, stolisnik i koprivu za čajeve, kao i iđirotove podanke u nekoj hamburškoj ljekarni. Uz suglasnost liječnika iz hamburške klinike stavljani su joj u obliku zavoja oblozi od švedske grenčice preko cijeloga trbuha na način kako je opisano u knjizi. Gospođa Berta je pila također biljne čajeve i šest gutljaja čaja od iđirotova podanka.
Unutar 48 sati neprekidne primjene došlo je do jedva više očekivanog obrata na bolje, što je zaprepastilo cjelokupno liječničko osoblje i sve prisutne. Nakon 10 dana, 24. travnja je bolesnica otpuštena na ambulantno liječenje s liječničkim nalazom o "relativno dobrom stanju". Gospođa E. je bila nakon otpuštanja iz bolnice još toliko slaba da je tjednima morala ležati u postelji. Liječenje s biljem i čajevima savjesno je provodila.-Opće se slanje poboljšavalo iz tjedna u tjedan. Njezin se tekopet mogao smatrati dobrim, a i "ubrzano je dobivala na-težim. Gospodin Helmut E. u pismu 8. kolovoza 1979. piše, da se to "čudo" dogodilo samo uz pomoć blagoslovljenih Božjih ruku. Mnogi njegovi prijatelji, znanci i rođaci su zbog toga događaja postali prijatelji bilja. Helmut E. na kraju između ostegnga piše: "Moja žena i ja objavljujemo "naš slučaj", da bismo time ljudima koji traže pomoć, ponovno vratili nadu."

0 komentari: