"NEIZLJEČIVA" LJUSKAVICA (PSORIJAZA)

04:01:00 Fb 1 Comments


"NEIZLJEČIVA" LJUSKAVICA (PSORIJAZA)
Iz svih dijelova Austrije i Njemačke dolaze tražiti pomoć ljudi koje je zahvatila, s medicinskoga gledišta, neizlječiva psorijaza. Mi, međutim, koji vjerujemo u ljekovito bilje iz Božje ljekarne znamo, da nam Bog kroz obilje šumskih i poljskih biljaka, koje se steru pred našim nogama, šalje pomoć.
Postoji više vrsta ove mučne bolesti: tzv. crvena psorijaza, koju karakteriziraju upalno zacrvenjena, oštro ograničena mjesta, u druge je koža pokrivena srebrnastim ljuskama, a treća je ona s ispucanom debelom tvrdokornom kožom, čije se pukotine uvečer prodube, otvore i u bolesnika izazivaju neopisive muke. S tim je povezan još i neobično jak svrbež koji je svakom bolesniku teško živčano opterećenje. Koža izbacuje dnevno veliku količinu ljusaka koje pri svakoj kretnji klize dolje.
Prije nekoliko godina saznala sam za 38-godišnju ženu čija je koža, od vrata naniže, bila ispucana i tvrdokorna, izgubila je kosu, i imala iza sebe dug i mukotrpan put. U bolnici su njezine bolove ublažavali tako da su ju do vrata zamatali u plastičnu vreću. Koža je postala nešto mekša, a bolovi time manji. Do promjene u njezinoj dugotrajnoj bolesti nije došlo. Tada sam shvatila, da samo dijeta i bilje, koje čisti krv i oslobađa ju od otrova, mogu izliječiti jedno takvo oboljenje. Kad je počela upotrebljavati čajnu mješavinu koju sam joj priredila i usto provoditi odgovarajuću dijetu, rezultati su se pokazali za nepunih šest mjeseci. U tom kratkom vremenu kosa joj je ponovo izrasla, a koža postala glatka i bez mrlja. Od tada sam pomogla mnogima koji su oboljeli od psorijaze.
Bolest nastaje kao posljedica smetnji u radu jetre. To znači, da pored korištenja bilja treba držati strogu jetrenu dijetu: kobasice (osim dijetnih), suhomesnate proizvode i svinjsko meso, kao i juhe spravljene s njim, valja izbjegavati, sve što je kiselo: ocat, mošt, vino, limun, naranču, grejpfrut, bobičasto voće i sokovi spravljeni od njega, kao i crno grožđe, u to su ubrojeni, također i sirove jabuke, crna kava, čokolada, kakao, med, jer ovi posljednji stvaraju kiselinu koju bolesna jetra ne podnosi. Dalje treba izbjegavati sve vrste ribljih konzervi, dimljenu ribu, mesne konzerve, sočivice grašak, grah, i leću i sve vrste alkohola. Dozvoljena su mliječna jela, mlijeko i mliječni proizvodi, salate začinjene s kiselim vrhnjem, lagano meso, primjerice teletina, kokošje meso, kuhana govedina, divljač, svježa ili smrznuta riba, iako povrće i svaki dan puno kompota od jabuka umjesto svježega voća.
Čajna mješavina
10 g hrastove kore 30 g vrbove kore
40 g suručice 20 g dimnjače
20 g orahovih ljusaka (zelene) 30 g rosopasa
50 g koprive 30 g čestoslavice
30 g nevena 20 g stolisnika
Sve bilje dobro izmiješamo, po šalici čaja stavimo vrhom punu čajnu žličicu mješavine, oparimo i ostavimo da odstoji 3 minute. Dobro bi bilo, ako je moguće, koristiti svježe bilje. Tijekom dana pijemo gutljaj po gutljaj 1,5 do 2 litre toga čaja. Svaki gutljaj organizam odmah primi i probavi.
Kožu moramo mazati dvaput dnevno s crijevnom svinjskom m.ašću. Ako se radi o psorijazi u obliku krasta.koje se javljaju po cijelom tijelu, u sokovniku iscijedimo sok od svježega, dobro oprana rosopasa Lu50 g crijevne masti umiješamo 5 g soka. Mast čuvamo u hladnjaku. Isto tako možemo za pripremu masti koif||psvjež sok od crnoga sljeza.
Usto preporučujem kupke s dodatkom uvarka od pastirske iglice. I potpune kupke od crnoga sljeza i poljske preslice (bilje pomiješamo u jednakim dijelovima i nakvasimo u hladnu vodu preko noći - 200 g bilja po kupki -trajanje kupanja 20 minuta, srce izvan vode) ublažuju svrbež i doprinose ozdravljenju. - Sve ove upute vrijede i za liječenje neurodermitisa.
Dva su djeteta u jednoj obitelji oboljela od psorijaze. Dvanaestgodišnja djevojčica imala je lišajeve od svoje druge godine, dječak nešto oko 3/4 godine. Roditelji su sve pokušali, s djevojčicom su bili kod velikog broja liječnika, i u Švicarskoj, aii do poboljšanja nije došlo. S biljem, koje su djeca u ljeto s velikom radošću tražila, oslobodili su se bolesti. Majka mije pripovijedala, da djevojčica sada ima kožu glatku kao dojenče. Čaj u manjim količinama pije i dalje.
U drugom slučaju je crvena psorijaza dvanaestgodišnjoj djevojčici u njezinoj drugoj godini zahvatila cijelo lice. Zdvojni roditelji su isto tako pokušali sve da djevojčicu oslobode nagrđujuće bolesti. Nakon četvoromjesečne primjene mojih recepata protiv psorijaze vidjela sam opet dijete s normalnom kožom lica. 
Neka poslovna žena iz Gornje Austrije imala je na mnogim mjestima tijelo pokriveno s crvenom psorijazom. Poslušavši moj savjet I primijenivši navedene recepte, već je nakon četiri tjedna postigla vidan uspjeh. Crvene mrlje postupno su potpuno nestale. - Sličan je slučaj nekog mlinara iz blizine Mainza: za kratko vrijeme liječenja po mojim uputama crvena psorijaza je isto tako nestala.
Redovnica, koja se 30 godina zlopatila s psorijazom, započela je početkom listopada kuru s čajem i dijetu. Za Božić me obavijestila daje psorijaza potpuno nestala.

U listopadu 1972. saznala sam, da je neku mladu ženu, majku troje djece, napala ta užasna bolest. Oboljela je nakon žutice i slutila sam, da je uzrokovana smetnjama u funkcioniranju jetre. Ta je mlada žena bila potpuno pokrivena s ljuskama. Čak ni koža glave nije bila pošteđena. Kosa joj je bivala sve rjeđa tako da je na kraju morala nositi vlasulju kako bi mogla izlaziti među ljude. Pri svakom pokretu kiša ljusaka je padala na tlo. Uvečer je koža počinjala pucati, stvarale su se duboke pukotine. Žena, koja je većinom do ponoći šivala za djecu, a preko dana pomagala mužu u tapetarskom poslu, s mukom se održavala na nogama do osam sati uvečer, da bi se tada namazala s uljem, zavila u lanenu plahtu i otišla u postelju. Nekoliko je puta provela i po više tjedana u bolnici. Jedino olakšanje koje je tamo osjetila, bilo je to što joj je koža zbog znojenja omekšala, jer su ju zatvarali u najlonsku vreću zavezanu sve do vrata. Bilje za čišćenje krvi zajedno s navedenom dijetom i u ovom je slučaju u nepunih pola godine dovelo do potpunoga ozdravljenja. Već početkom prosinca nestali su teška iscrpljenost i umor. Prije Uskrsa sljedeće godine koža je bila ponovno glatka, a kosa je izrasla gusta i lijepa.
Navodim jedno pismo iz Munchena: "U rujnu 1977. molila sam Vas za savjet za našega tada 13-godišnjega sina Martina. Liječnička dijagnoza bila je: neurodermitis. Trinaest smo godina obilazili s njim pedijatre, klinike za kožne bolesti i biljare, ali sve bez uspjeha. Liječnici su uvijek propisivali kortizon. Sa sedam godina bio je dva mjeseca u Davosu. Tamošnji nam je liječnik objasnio,da dijete vuče tu bolest od kolijevke, da se ona ne može izliječiti, te da na svaki napad valja odgovoriti kortizonom. Što smo sve proživjeli u tjednima i godinama takva liječenja, bilo je strašno: napadi groznice kao na tekućoj vrpci, gnojna žarišta na tabanima, sve do kosti zagnojeni dlanovi, otvorene potkoljenice, pa i usne resice, vrat i lice. Najgori od svega je bio vječiti svrab i poput golubinjih jaja velike žlijezde u preponama, tako da više nije mogao napraviti nijedan korak bez bolova. U rujnu 1972. bilo je tako loše da smo ga morali odvesti u Schwabing u bolnicu. Liječnici su govorili o kožnoj sepsi. Nakon intenzivnoga liječenja s kortizonom došlo je do gnojne upale slijepoga crijeva. Neki liječnik nam je tada kazao: "Budite sretni, da se radi o slijepom crijevu. Druga djeca nakon takva liječenja dobiju čir na želucu". Testovi su pokazali da novi napadaj u Martina izazivaju sve trave, cvjetni prah, dlake, gljive i prašina. Od veljače 1973. do srpnja 1978. bio jedesenzibiliziran (to znači da su ga time trebali učiniti neosjetljivim). Ipak nije došlo do nikakva poboljšanja. Od rujna 1977. pije Martin, u skladu s Vašim dobrim savjetom, svaki dan oko 1 1/2 I čaja protiv psorijaze, o kojem pišete u svojoj knjizi. U početku je pio čaj vrlo nerado, što nas nije čudilo, ta pokušao je već toliko toga uzalud. Jednostavno nije više imao nikakve nade. Njegovo prvo zapažanje je bilo: "Mamice, iz mene izlazi jako puno vode !" Nakon 14 dana sam došla u njegovu sobu da ga probudim; tada mi je kazao: "Mamice, nisam još pravo ni legao u postelju, a već sam zaspao!" Ići spavati za Martina je bilo (mogla bih kazati još od dojenačke dobi) prava mora: svrbež i češanje, zaspati nije mogao, satima je ležao budan,'gotovo pola noći. Od toga prvog sna Martin je bio uvjeren, da čaj na njega dobro djeluje i trudio se da svaki dan popije potrebnu količinu. Koža s^akođer bitno poboljšala. Tu i tamo se još češao, ali ipak, otkada pije čaj, nije došlo ni do jedne infekcije. Pon^lapto uopće ne možemo shvatiti. Od siječnja 1978. nema zavoje i pamučne rukavice. Sada ide u 9. razred jezične gimnazije. Školska godina 1977/78. bila je za njega prva godina u kojoj nije bio tjednima i mjesecima, bolestan. Ne možete zamisliti, kako je u toj godini procvjetao! Od rujna 1978. pohađa opet nakon gotovo četiri godine nastavu tjelesnoga odgoja i sretan je. U srpnju je desenzibilizacija završena. Liječnici iz bolnice nemaju nikakvo objašnjenje za poboljšanje izgleda kože."
Ljeti 1979. posjetio me sa svojim 21-godišnjim sinom koji je od rođenja bolovao od neurodermitisa, njemački specijalist za unutarnje bolesti. Mladić je u tim godinama proživljavao pravi križni put. Na početku primjene svježega bilja imao je žestoke reakcije, kao što su začepljen nos i pritisak u glavi. Kupke od poljske preslice dobro je podnio, one od pastirske iglice slabije, iako su na kožu povoljno djelovale. Protiv suhoće kože koristio je hamamelisovu mast pomiješanu sa svježim sokom od crnoga sljeza, što se pokazalo dobrim. I u ovom slučaju brzo poboljšanje je bilo vidljivo. Nada u ozdravljenje koju su svi osjećali prešla je i na bolesnika. Sredinom listopada 1979. nastavio je studirati pravo.

1 komentar:

  1. Da li kod psorijaze postoji neka dobna granica tko se može razboliti, ili se čak može genetski nasljediti

    OdgovoriIzbriši