ŽUČNI KAMENCI

11:04:00 Fb 0 Comments


ŽUČNI KAMENCI
Zanimljivo je da ova bolest muči više žene nego muškarce. Glavni simptomi su: gorko podrigivanje i povraćanje, jaki grčeviti bolovi, koji se pojavljaju na desnoj strani oko rebara i šire se prema srcu i povezani su s velikom mučninom-. Na raspolaganju nam je tako mnogo ljekovitih tvari iz Božje ljekarne da "ne. mora uvijek doći do operacije.  Kura od šest tjedana sa sokom od vrtne rotkvice pomaže u svakom slučaju, osim onda kad se radio jako rijetkoj pojavi netopljivih kamenaca. U takvom je slučaju potrebna operacija. Vrtnu rotkvicu is^R^io u sokovniku. Liječenje počinjemo ujutro natašte s 100 g i u tri tjedna postupno uzimamo do 400 g soka^^P zatim tijekom sljedeća tri tjedna postupno smanjili količinu ponovo na 100 g. Kod upale želučne ili crijevne stijenke ne smijemo piti rotkvičin sok!
Kako se brzo uz pomoć rotkvičina soka rastope žučni kamenci pokazuje sljedeća priča. Supruga bivšega generala iz Trienta operirala je žučne kamence. Bilo je manjih i većih kamenaca koje je svakome rado pokazivala i konačno ih je dala učvrstiti u dršku noža. Jednoga dana upravo kada je gulila s nožem rotkvicu, netko je došao u posjetu. Nož je odložila u zdjelu s rotkvicom i posvetila se svojem gostu. Kako je bila iznenađena kada je kasnije uzela nož u ruke. Žučni kamenci u dršci noža bez traga su nestali, rastopili su se u vlažnoj hrpi rotkvice.
Dobru biljnu ljekovitu mješavinu protiv grčeva (kolika) i kamenaca čini po 20 g velike bedrenike, bršljana, hmelja, turice, paprene metvice i pelina. Na 1 litru jabučnoga vina ili mošta uzmemo tri velike žlice bilja, hladno namočimo i potom pažljivo zagrijemo skoro do ključanja, skinemo s vatre i ostavimo da odstoji još tri minute. Tijekom dana uzmemo svaki sat po jednu veliku žlicu toga vina, približno 8 do 9 puta u danu. Kako ovo biljno vino moramo piti toplo držimo ga u termos-boci.

0 komentari: