VINO ZA SRCE

10:15:00 Fb 1 Comments


VINO ZA SRCE
U knjižici "Tako liječi Bog" (Medicina presvijetle Hildegard von Bingen kao novi način prirodnoga liječenja) dr. Gotlfrieda Hertzka, koja je objavljena u nakladi Christiana-Verlag, Stein na Rajni (Švicarska) i bez koje ne bi smio biti ni jedan kršćanski dom, naveden je, između ostalih i izvrstan recept za srčane bolesnike s kojim postižemo upravo nevjerojatne uspjehe.
Ooatica Hildegard von Bingen živjela je prije 800 godina (1098-1179), umrla je dakle u dobi od 81 godinu. Kao tzv. mistik imala je pri potpunoj svijesti pred očima neku vrstu nebeskoga TV prijemnika. Kako na kraju svoga životnoga djela izričito svjedoči i objašnjava, potječu sva njezina pisma, sve stoje ikada napisala, isključivo od tih nebeskih slika i riječi, sve navedene bolesti i opisane lijekove otkrio joj je Bog.
Papa Eugen III. dao je da se preispita njezina vidovitost te je njezinu karizmu crkveno priznao. Sada, nakon 800 godina, i moderna medicina priznaje njezine spoznaje kao ispravne.
Dr. Hertzka, liječnik opće medicine koji prakticira prirodno liječenje u Konstanzi na Bodenskom jezeru, u svojoj je knjižici "Tako liječi Bog" prenio neke recepte sv. Hildegard.
Receptom "Vino za srce" polučio je velike uspjehe kod svih slabosti srca i pravih srčanih oboljenja i u njegovoj svakodnevnoj liječničkoj praksi ono, kako navodi dr. Hertzka, ima istaknuto mjesto. I sama sam taj recept već nekoliko puta preporučivala, uspjeh je bio iznenađujuće dobar. I kod angine pectoris vino za srce je donosilo osjetno poboljšanje.
RECEPT - VINO ZA SRCE
10 svježih peršinovih stabljika zajedno s lišćem stavimo u 1 litru čistoga, prirodnoga vina, te tome dodamo jednu do dvije velike žlice čistoga vinskoga octa. Kuhamo 10 minuta na slaboj vatri (pozor, pjeni se!). Nakon toga dodamo u to 300 g pčelinjega meda, kuhamo na laganoj vatri 4 minute. Vruće vino za srce procijedimo i još s vrućim napunimo bočice koje smo isprali s malo koncentriranoga alkohola. Dobro zatvorimo! Talog, koji se stvara, ne šteti i možemo ga mirno piti zajedno s vinom. - K tome ^^^^e^U ^e'^e'a dodati još to daje volji svakoga pojedinca prepušteno, hoće li kuhati med ili
Dr. Hertzka piše: "Koje vino koristite, crveno ili bijelo, svejedno je, samo daje prirodno... Jedino se mora poštovati pravilan redoslijed: med se dodaje tek nakon prvog kuhanja i treba ga također kuhati. Nemojte se bojati kuhanja ... Samo mirno kuhajte svoje peršin - med - vino za srce!"
Dalje dr. Hertzka tumači: "Kad jednom osjetiš svoje srce, uzmi dnevno jednu, dvije ili i tri pa i više velikih žlica vina i probadanje oko srca (uslijed promjena vremena ili uzrujanosti) bit će kao odneseno. Ne valja nikako biti sitničav ili bojažljiv, s time si nikada ne možeš nauditi. Ne samo kod blagih početnih srčanih bolova, nego i kod pravih slabosti srca i čak kod ozbiljnijih srčanih bolesti često ćeš sebi puno pomoći s tim peršin - med - vinom za srce, možda čak jednom ozdraviš."
21. siječnja 1980. dobila sam od jedne žene iz pokrajine Salzburg pismo, koje ovdje navodim. Žena piše: "Poručujem Vam, da sam si spravila vino za srce i da sam postigla zapanjujuće uspjehe. Prije 10 godina bila sam operirana. Rekli su mi da imam slabo srce i da ću zbog toga uvijek imati bolove. Nisu me mogli potpuno izliječiti. To je značilo, da sam se s time morala pomiriti. Ali, zahvaljujući vinu za srce, moje su tegobe nakon dva mjeseca uzimanja vina iščezle. Više se ne osjećam slabo."

1 komentar:

  1. Using Car Rental 8 you can find the cheapest car rental at over 50,000 international locations.

    OdgovoriIzbriši