SIVA I ZELENA MRENA

11:07:00 Fb 0 Comments


SIVA I ZELENA MRENA
Zelena mrena nije samo oboljenje očiju, ona potječe od smetnji u radu bubrega. U većini slučajeva usko je povezana s reumom i bolovima u zglobovima. Na dan valja piti dvije do tri šalice čaja spravljenoga od jednakih dijelova koprive, čestoslavice, nevena i poljske preslice, a u svaku šalicu čaja treba staviti po jednu čajnu žličicu švedske grenčice. Bilje mora biti što svježije da bi ozdravljenje bilo brzo.
Kod sive mrene češće u danu mažemo očne kapke sa švedskom grenčicom. Iz pisama sam razabrala da je taj način primjene kod sive mrene djelotvoran. Više o tome možete pročitati u poglavlju "Rosopas obični".
Kod zelene mrene jako je važna""sjedeća kupka od poljske preslice. Bolesni bubreg pritišće prema gore i prema očima. Smanjenju tlaka u oboljelom oku doprinose sjedeće kupke od poljske preslice. One izvana tako dobro utječu na bubrege da se još za vrijeme kupanja očni tlak smanji. Uzmemo 100 g osušenoga bilja ili oko pola vjedra, tj\ jgf^j|dvije i pol litre svježega bilja. Bilje tijekom noći nakvasimo u hladnu vodu koja ga mora prekriti. Sljede^ljpaana sve zagrijemo, procijedimo i ulijemo u dobro zagrijanu vodu za kupanje, vrijeme kupanja je 20 minuta. Za vrijeme kupanja dolijevamo vruću vodu kako bi održali stalnu temperaturu. Kupaonica također treba biti topla. Voda mora biti iznad bubrega, a srce izvan vode. Ne brišemo se već obučemo ogrtač za kupanje i jedan sat se znojimo u prethodno zagrijanoj postelji. Ta voda za kupanje, zagrijana, može se koristiti još dvije večeri. . "
Po sljedećem receptu pripremimo parnu kupku za oči:
20 g videa

20 g odoljena
Sve dobro pomiješamo. 5 ravnih velikih žlica bilja prelijemo s 1/2 litra
10 g sporiša
bijeloga vina, kojeg smo zagrijali gotovo do vrenja. S time parimo
30 g cvjetova bazge
zatvorene oči. Najbolje je da vino pohranimo u bocu i s manjom količinom
20 g kamilice
svaki put kad je potrebno pripremimo svježu parnu kupku..

Kako bi često jako neugodne bolove u očima brže otklonili, nakon objeda treba jedan sat na zatvorenim očima držati komad vate natopljen sa švedskom grenčicom.
Kupke za oči možemo također prirediti i od videa ali s jako slabim naljevkom. Pogoršanje stanja očnih oboljenja nakon uporabe kupki od videa znak je prevelike doze. Za jednu šalicu uzimamo najviše pola kavene žličice bilja u naljevak i ostavimo da odstoji vrlo kratko. Preporučujem obloge za oči s tako blagim oparkom. Čaj treba biti uvijek svjež i smijemo ga koristiti samo jedanput.
Nakon mise, upriličene za zapadnonjemačke hodočasnike u jednoj gornjoaustrijskoj crkvi, pristupila mije sva ozarena jedna žena i ispričala mi kako se uz pomoć savjeta iz moje knjige potpuno oslobodila zelene mrene. -Jedno mi pismo potvrđuje da su navedene čajne mješavine još jednom pomogle u slučaju zelene mrene.

0 komentari: